Meny

På Café Täppan har vi ett varierat utbud av både förrätter/varmrätter och enklare caférätter. Meny varieras efter säsong och vi jobbar mycket på att vara svinnsmarta.

Vårens och sommarens lunchmeny


Pulled pork/chicken

Pulled pork/chicken på Täppans vis.

Varmrökt lax

Varmrökt lax med örtig potatissallad.

Sallader

Sallad med valbar bas och protein.

Varma mackor

7 olika sorters varma mackor på hembakad foccacia, surdegsbröd eller bagel. Serveras med sallad, chips & dip.

Våfflor

Våfflor på hemmagjord smet. Ät den klassiskt med hemkokt sylt och grädde eller som en lättare lunch med skagenröra.

Smörgåsar

Givetvis hittar du klassiska kalla smörgåsar hos oss. Välj bland en mängd olika pålägg. Allt från ost, skinka och leverpastej till räkor, skagen och köttbullar. Kanske är du sugen på en bubblare från Strömmen med avokado, picklad rödlök och en god dressing.

Bakverk

Vi bakar allt själva och vi är otroligt stolta över det. Att kunna erbjuda ett sortiment som varieras i det oändliga och där vi inspireras av säsong och baktrender gör oss unika här i Norrköping. Att vi dessutom har flertalet glutenfria och veganska alternativ varje dag för att alla ska kunna känna glädjen i att kunna ta en riktig Swedish Fika - det gör oss mer än unika. Det gör oss till ett medvetet val för alla som önskar kunna välja på något annat än "bara en chokladboll"

Dryck

Kaffe

Vårt Kaffe kommer från Qvarsebo Rosteri. Det är ett samarbete som inleddes 2024, vilket blir ännu en del av det vi brinner för, det lokala hantverket.

Kombucha & Jun

Under de senaste två åren har Kombucha och Jun från Qvillinge Ekologiska blivit en oumbärlig del av vårt lokala sortiment. Deras läckra och hälsosamma drycker har fångat intresset hos våra gäster och erbjudit en unik smakupplevelse som gör att de passar perfekt in hos oss på Café Täppan. 

Fenix & Vreta kloster

Vi på Café Täppan är stolta över att dessutom kunna erbjuda öl från några av de bästa lokala leverantörerna - Fenix och Vreta Kloster. Två svenska bryggerier som utmärker sig för sin högkvalitativa produktion av öl, var och en med sin egen unika stil och smakprofil.

Mathantverk med kärlek

Våra röror, sallader, luncher och catering är tillverkade och komponerade av oss på Café Täppan. Menyerna skriver vi själva och bortsett från brödet och bullarna är allt tillverkat av Café Täppan från grunden. Målet är att ni ska känna skillnad. Mjöl från Orga kvarn, ägg från bonden, äkta smör, svensk kyckling med mera- lägg till 110% kärlek, då får ni mathantverket.

Vill du och ditt sällskap beställa catering, kika in vår cateringmeny!


Har du någon allergi?

Att garantera 100% allergifritt är hos oss inte möjligt. Detta eftersom vi använder nötter i köket, bakar med vanligt mjöl och smör och har ägg, räkor, fisk osv  i vår meny. Däremot kan vi alltid garantera rena redskap, rena bänkar och separata kylar.

På Täppan har vi ett brett utbud för alla och vi strävar efter att alla hos oss ska kunna välja mellan 3 olika sorter att fika/äta på oavsett allergi eller matpreferens. Saknar man något hos oss eller har förslag till förbättring och utveckling så låt oss veta!